SACHA
 
 
 

SACHA         MONOLOOG

De monoloog: ‘Sacha’ vertelt het verhaal van een jonge vrouw die opgroeide in kinderhuizen en geconfronteerd werd met geweld, misbruik en isolatie. Als perspectief voor deze monoloog werd gekozen voor een man die haar ‘behangt met vooroordelen’. Tijdens deze monoloog komt hij met haar in gesprek.


Spel: Rob Tuijt, Muziek: Francois Le Roux (Ha!Man), Regieassistentie: Deborah Wolting-Tolk, Tekst, regie en toneelbeeld: Bart van Mulkom

'Verhalen van de Stad’ wordt mogelijk gemaakt door: ‘Stichting Vrienden van GGZ Drenthe’, GGZ Drenthe en Verslavingszorg Noord Nederland. 

Verhalen van de Stad

De voorstelling ‘Verhalen van de Stad’ bestaat uit drie monologen die worden ingeleid door ‘Het Schaduwkabinet’. Deze monologen zijn geïnspireerd op verhalen van mensen die leven met, of samenleven met iemand die kampt met een psychiatrische aandoening of verslaving. De verhalen maken duidelijk hoe diep het maatschappelijk stigma kan ingrijpen in een persoonlijk leven. Het zijn ook verhalen die bol staan van overlevingsdrang en kracht. ‘Verhalen van de Stad’ leidt de toeschouwer met ernst, humor en verontwaardiging langs deze realiteit.


Inspiratiebronnen

Voor de drie monologen van ‘Verhalen van de stad’ zijn er interviews gehouden met mensen die leven met een psychiatrische aandoening of daar op een andere manier mee te maken hebben. Deze interviews en de ervaringen van de schrijver als hulpverlener, manager en beleidsmedewerker in de Geestelijke Gezondheidszorg zijn de inspiratiebronnen geweest voor de uiteindelijke theaterteksten. Het is geen feitelijke beschrijving van een werkelijk verhaal. Maar de kern blijft overeind en de inhoud van iedere monoloog kreeg de instemming van de geïnterviewde. De namen van de personages zijn gefingeerd. De monologen worden gespeeld door acteurs

Copyright © All Rights Reserved