HUGO
 
 
 
 

HUGO MONOLOOG


De monoloog ‘Hugo’ vertelt het verhaal van een vader van een meisje dat leeft met de diagnose schizofrenie. De vader is een wetenschapper en een man van de logica. Het is een monoloog over liefde, machteloosheid en een wereld die plotseling niet meer klopt. De voorstelling wordt gepresenteerd in combinatie met de voorstelling: 'Toen ik nog Messias was' (Theatergroep M/V) die het verhaal vertelt vanuit het perspectief van de dochter. Beide voorstellingen duren 35 minuten, de voorstellingen zijn geschikt voor scholen, clienten en professionals in de zorg, maar zijn ook interessant voor de meer reguliere podia. De voorstellingen zijn in combinatie verkrijgbaar op DVD. 


Spel Rients Hofstra Gitaar: Hans Vesseur Regieassistentie: Rob Tuijt Tekst, regie en toneelbeeld: Bart van Mulkom


Verhalen van de Stad

De voorstelling Hugo is oorsrponkelijk een onderdeel van de monologenreeks: ‘Verhalen van de Stad’ die worden ingeleid door ‘Het Schaduwkabinet’. Deze monologen zijn geïnspireerd op verhalen van mensen die leven met, of samenleven met iemand die kampt met een psychiatrische aandoening of verslaving. De verhalen maken duidelijk hoe diep het maatschappelijk stigma kan ingrijpen in een persoonlijk leven. Het zijn ook verhalen die bol staan van overlevingsdrang en kracht. ‘Verhalen van de Stad’ leidt de toeschouwer met ernst, humor en verontwaardiging langs deze realiteit. 


Inspiratiebronnen

Voor de drie monologen van ‘Verhalen van de stad’ zijn er interviews gehouden met mensen die leven met een psychiatrische aandoening of daar op een andere manier mee te maken hebben. Deze interviews en de ervaringen van de schrijver als hulpverlener, manager en beleidsmedewerker in de Geestelijke Gezondheidszorg zijn de inspiratiebronnen geweest voor de uiteindelijke theaterteksten. Het is geen feitelijke beschrijving van een werkelijk verhaal. Maar de kern blijft overeind en de inhoud van iedere monoloog kreeg de instemming van de geïnterviewde. De namen van de personages zijn gefingeerd. De monologen worden gespeeld door acteurs.'Verhalen van de Stad’ wordt mogelijk gemaakt door: ‘Stichting Vrienden van GGZ Drenthe’, GGZ Drenthe en Verslavingszorg Noord Nederland. 

Copyright © All Rights Reserved